På fredag deltok jeg på Kvinners Arena 2016 – en konferanse som hadde temaet ledelse, og hovedmålgruppe kvinner. I god tro tenker jeg at det er bra med slike arrangement, fordi de setter fokus på kvinner og de utfordringer vi/de har uten at det må settes i bås opp mot menn innen samme situasjon.

Samtidig ser jeg det som en fantastisk mulighet til å møte dyktige kvinner innen business når jeg deltar på slike arrangement. Og derfor melder jeg meg også gjerne på. Vi må stå samlet for å endre næringslivet, og da er det viktig å møtes og bygge relasjoner.

Årets Arenakvinne ble Tove Moe Dyrhaug, ei drivende dyktig dame som jeg har sett opp til siden jeg møtte henne som frivillig til å lede studentene som bidro under den første Lerkendal Live-konserten med AHA på Lerkendal Stadion. Silje Landevåg, som er den drivende dyktige dama bak nettbutikksuksessen GetInspired.no vant dessverre ikke (denne gangen!) men var en av tre nominerte. Og endelig fikk vi møttes og spist en lunch sammen, etter å ha vært «insta-venner» i noen år. Ja, for det er faktisk ikke så dumt, og noe jeg er med mange. Som gründer har du verken mulighet til å reise verden rundt for å møte folk, eller tid til det – og da er det en meget god ting å bli venner med folk på sosiale media. Om man kan bli kjærester på Tinder, kan man vel bli venner på insta?!

Ei dame av den mer driftige sorten jeg møtte denne dagen var Aurora Koteng. Under lunchen visste jeg ikke engang at hun hadde skrevet dette innlegget som kritiserer konferansen Kvinners Arena for å være nettopp det – kun for kvinner. Aurora er arvtaker etter Ivar Koteng, en av Norges største forretningsmenn. Hun skal ta over firmaet innen fire år, og jeg er så utrolig glad for at Aurora har mot til å være et ansikt utad for å fremme at «likestilling» ikke er kvinnekonferanser og goodiebags – men hardt arbeid samtidig som du er mamma. Aurora kan vel neppe kalles «gründermamma» da Koteng absoultt ikke er en gründerbedrift – men hun kan være med å inspirerere så mange andre. Aurora har to barn og venter det tredje, samtidig som hun innen få år skal inn å drive en stor bedrift med mange ansatte. Det er å VISE at kvinner kan og vil. Og det er det jeg mener er viktigst.

Kjenner du en kvinne som VISER at hun kan? Og kanskje også jobber eller er for flere kvinner i ledelse? Legg igjen en kommentar eller send meg en mail – jeg skal nemlig skrive oppgave om dette i ledelsesfaget jeg går til våren og trenger mange gode eksempler. Takk! 😀